Дунав благо чува

У оквиру пројекта „Вода за живот“ који Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ спроводи заједно са локалном самоуправом Беочин, јуче су у Баноштору представљени имобилијари постављени на обали Дунава. Три сета, дрвене клупе, столови, информативне табле на којима пише место и врста рибе која се налази у реци.  Сунцобрани су постављени су како би се улепшала дунавска обала и  најмлађима подигла свест о екологији и реци Дунав.

Одржана је и еколошка радионица намењена деци са темом «Дунав благо чува». Двадесетак деце узраста од првог до четвртог разреда Основне школе “Јован Поповић” Сусек, одељења у Баноштору су уз много заинтересованости у радове унела бројне идеје. Циљ радионице је стварањe свести код деце о очувању природе.

Поред председника савета МЗ Баноштор Радивоја Ракића, промоцији имобилијара и еколошкој радионици присуствовала је и шефица одељења за бригу о заштићеним подручјима у „Водама Војводине“ Миланка Мишковић.

Да подсетимо, 3 комплета клупа, столова и сунцобрана ЈВП Воде Војводине је поклонило МЗ Баноштор прошле године, а поставље су уз обалу Дунава.  Сада је уређен и оплемењен нови простор.

На овај начин се унапређује и туристичка понуда овог сремског села и наравно целе општине.

Advertisements
од Ђурђица Стојковић

2 comments on “Дунав благо чува

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s