Најбољи пекар у Србији а из Баноштора

Национално такмичење за најбољег професионалног и младог пекара организовала је компанија Lesaffre Србија уз подршку Уније пекара Србије.
Такмичење је завршено свечаним проглашењем најбољих пекара Србије у пет категорија – најбољи у припремању традиционалног обогаћеног хлеба је Лазар Миланов, у припремању бурека је Марјан Јеринић, сомуна Срђан Стојановић, а бухтле са џемом Марко Живковић. Титулу „најбољег младог пекара“ понео је Ненад Радовановић.

DSC02032

Национално такмичење организовала је компанија Lesaffre Србија уз подршку Уније пекара Србије. Професионалним пекарима, победницима у свим категоријама, додељене су новчане награде.  Посебност овог такмичења јесте та што ће се хлеб по рецептури „нај хлеба“ наћи у понуди пекаре у Маxи супермаркетима широм Србије.

Током три недеље у Lesaffre пекарском центру више од 170 професионалних и младих пекара показало је своје умеће у припремању различитих пекарских производа. Све кандидате оцењивао је стручни жири кога су чинили представник Уније пекара, чланови српског тима који је прошле године учествовао на Louis Lesaffre Coupe – Европском пекарском првенству, представници Маxи супермаркета, као и представник Млинпек завода.

Наш Лазар је направио хлеб који је назвао по Ленки Дунђерски.

Овај млади пекар, коме поезија није страна,  у њега је замесио део  војвођанске  душе. Инспирисан љубављу Лазе Костића и Ленке Дунђерски  и песмом „Санта Марија дела Салуте“  у размере и проценте основних састојака додао је прстохват и нешто више  сете,  љубави, идеализма…

Зато је овај хлеб другачији, посебан и изнад стандарда.    

DSC02023

Ова  награда донела  је велику радост породици, родбини, комшијама и  бројним пријатељима.

Сигурно је већина вас  читала или чула о љубави  Ленке и Лазе, али ретко ко је од вас пробао  „Ленкин хлеб“  који је осмислио један други Лаза, али наш из Баноштора, најбољи у Србији!

DSC02025

О овом такмичењу можете прочитати и у магазину Adria Daily .

Advertisements
од Ђурђица Стојковић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s