Од идеје до дућана

Желим, могу и хоћу, била је идеја водиља састанка жена, мештанки Баноштора, које су се окупиле са циљем афирмације личних потенцијала који могу прерасти у добит. Организаторке овог сусрета биле су Марина Шекуљица, члан Савета месне заједнице Баноштор и бизнис менаџер новоствореног кластера у Баноштору, Нада Бурмазовић из Покрајинског секретаријата АП Војводине и Радица Јанковић, председник Удружења „Мајкина радионица“.

Као пример добре праксе, како се може нешто учинити у свом сеоском домаћинству позвале су госпођу Мирјану Хемун, власницу сеоског туристичког домаћинства „Банстолка“ која је успела да привуче посетиоце својим делићем раја на Банстолу.

Иначе, ова шармантна дама осим понуде смештаја туриста позната је по теглицама слатког од белих трешања, пекмеза од шљива, медовачи и још многим производима слатке зимнице…

За свој рад  Мирјана је добила награду „Цвет успеха за жену змаја”, од  Удружења пословних жена Србије.

О квалитету њених  производа чуло се на све стране па тако и чувени тенисер Новак Ђоковић годинама наручује за своју породицу и угоститељске објекте производе Мире Банстолке.

Госпођа Хемун је детаљно упознала чланице овог скупа са начином пословања, могућим препрекама и начинима за њихово превазилажење и мотивисала их да могу и саме да се одлуче за неку своју производњу.

Уследила је идеја организаторки скупа о оснивању Отвореног банштарског дућана који би могао да буде место за  продају ових производа који би се у домаћинствима припремили.

Идеја је било много, као и заинтересованих тако да ће Баноштор, осим по вину, можда бити препознатљив и по слатком од грожђа, Баношторском сиру, колачима и различитим радиностима.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Advertisements
од Ђурђица Стојковић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s