Виногради Урошевић

 Власник: Јован Урошевић

Адреса: 21312 Баноштор, Николе Пашића 4

Контакт телефон: +381 21 879 029 +381 64 6521 176

urosevic_m@yahoo.com

Web sajt Vinogradi Urošević 

Urosevic

 

Фејсбук страна  www.facebook.com/vinogradi.urosevic или клик на слику испод.

U2

…………………………………………………………………………………………………………..

Урошевићи имају око четири хектара под лозом, али како увек на крају године зафали вина, стално размишљају о проширењу.

У родитељској кући, где се налази подрум који је прилагођен потребама савремене производње, постоји  и простор, летњу и зимску варијанту, за пријем туриста и дегустације вина. У припреми су, мада је једна већ спремна, и две собе са пет лежајева за преноћиште. Вински туризам, како каже, полако заживљава, како код њега, тако и код осталих винара. Између осталих, последњих неколико година два пута годишње гости су му и запослени у Италијанској амбасади. Они код њега дегустирају вина, пробају домаће, сеоске специјалитете, у тракторској приколици, певајући док пролазе кроз село, с њим оду и до винограда. Међутим, Јован ипак каже да је вино на првом месту.

– Није ми циљ да се бавим угоститељством, али понудим шта имам. Приоритет је вино, да се разумемо. Више сам за дегустационе туре с нашим давно заборављеним оброком – хлеб, маст и паприка. На тај начин се задрже сат до два времена, пробају вина, купе шта им одговара и то је то – каже.

Од белих сорти Урошевићи нуде купцима италијански и рајнски ризлинг, а од црвених каберне фран, вранац и мерло, као и бермет.

– У сваком периоду постоји неко вино које се више тражи, сада је то розе и садашњи наши планови су усмерени ка њему. Осим тога, недостаје нам рајнски ризлинг који се код нас сасвим случајно задесио. Пре деветнаест година наручим италијански ризлинг и добијем 1.000 чокота и кад се први лист појавио, установимо да је то рајнски ризлинг. Међутим, одомаћио се он код нас, мало је тежак за одржавање јер је склон трулежи када су кишне године. С обзиром на то како је случајно ушао у виноград, сад се испоставило да нам треба и хоћемо још да га садимо. Интересантан је као вино и нема га пуно на Фрушкој гори. Немци за њега кажу да је краљ винограда. Има мало израженије киселине, па је добар за купаже, мада га ми стављамо чистог.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Препоручујемо да прочитате овај текст на сајту Топ Србија.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s