ШКОЛА

Основна школа „Јован Поповић“ из Баноштора.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Основна школа, која данас носи име народног хероја Јована Поповића, у времену између два светска рата носила је име Краља Драгутина, а настава се изводила на српском и немачком језику.
Зграда данашње школе је подигнута 1912. године. До 2006.године баношторска основна школа је била саставни део Основне школе „Јован Грчић Миленко“ из Беочина. Од 2006. године, због рационализације, Основна школа у Баноштору је постала једна од четири подручних школа Основне школе „Јован Поповић“из Сусека. Данас баношторска школа има четири разреда и похађа је укупно 26 ученика. У школи раде две учитељице, Славка Лончар је учитељица I и III разреда, а Ђурђица Стојковић, учитељица II и IV разреда.
У истој згради налази се и издвојено одељење Предшколске установе „Љуба Станковић“ из Беочина, и ове две установе живе као једна породица. Дугогодишња сарадња између њих, а пре свега заједничко учествовање на многим пројектима, утицала је на то да се деца различитих узраста зближе, да уче једни од других и да се брину једни о другима. Заједнички успеси и наступи на бројним манифестацијама у селу и шире, као што су Страшијада, Змајеве дечје игре и слично, приближили су децу и наставнике у заједничком настојању да уче кроз игру и да се играју учећи. Наставници су у прилици да прате децу од њихове четврте године, од када пођу у вртић, па све до једанаесте године.

Нешто више погледати на изузетном сајту:   Топ Србија

2 comments on “ШКОЛА

    • Потрајало би да напишемо сва имена деце која су уз тебе одрастала, зато из Баноштора један велики виртуелни загрљај шаљемо за нашу васпитачицу Анкицу Милошевић коју су све генерације звале ВАСПИ 🙂

Постави коментар